2013. május 27., hétfő

Sukaszaptati - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Sukaszaptati
Alcím: A papgáj hetven meséje a csalfa asszonyokról
Raktári szám: M003844
Kiadás éve: 1962
Kiadó: Magyar Helikon
Méret: 120*205 mm, 249 oldal
Állapot: vászonkötés, kissé foltos, jó
A papagáj hetven meséje a csalfa asszonyról melyet azért mond el, hogy egy különösen szép asszonyt visszatartson a csalfaságtól. A papagáj a bölcsesség megtestesítője ebben a különösen, régi és távoli világban. Ügyes fondorlatokról beszél, de valójában arra a számtalan veszélyre kívánja felhívni úrnője figyelmét, melyeknek ki van téve a hitvesi hűséget megszegő asszony.
A kedves keretmesébe foglalt hetven történet sajátos tanítómese tehát, mely azonban a mai olvasónak nem csak a példázatokat, hanem elsősorban a XIII. század táján élt mind társadalomnak hiteles és eleven képét nyújtja. Állatok, mesebeli lények, tündéri szépségű, buja érzékiségű asszonyok, fejedelmek, bölcsek, tolvajok népesítik be ezt a világot, melynek színessége, tarkasága azonban végtelen sivárságot takar: a fejlődésében megrekedt társadalom szegényes életviszonyait, emberi leszűkítettségét. Talán ezért röpköd oly buján a nyelvi és érzéki fantázia e történetekben, miként minden ország népmeséiben is: a sivár élettel szemben elven és színes a mesék, a csodák világa.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Debrecenben, Pápán, Sopronban, Veresegyházán és Budapesten az I. és IX. kerületben - költségmentes
- előreutalással futárral egységesen Gránit bank számlára 765 Ft
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 400 Hírlapboltjában, benzinkútján - 750 Ft
- előreutalással a könyv súlyának megfelelően, a postai díjszabás alapján Gránit bank számlára
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába 10 kg-ként 2, 5 euró



Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Az aukció vége: 2013-06-15 07:04
. Sukaszaptati - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése